Langeland Rundt

Jeg vil lige dele min weekends oplevelser med jer. Lørdag morgen tog jeg afsted i min Point 65N SeaCruiser (som jeg har lånt af Frederik Laursen til projekt Danmark Rundt næste sommer). Turen skulle være en oplevelse, en træningstur og give mig erfaringer med pakning, mad, overnatning osv. på tur.

Mine umiddelbare tanker om Danmark Rundt er at ro ca. 14 timer i døgnet, det gjorde jeg også lørdag. To pauser, en middagslur efter 30 km lidt oppe af østkysten og aftensmad efter 60 km. Jeg overnattede på vestkysten lige før Bagenkop. Alt helt efter planen, vejret var som ventet og jeg roede stille og roligt ca 90 km på knap 14 timer. Jeg kunne selvfølgelig mærke jeg havde været i gang og kunne sidde mere behageligt, men ikke noget for alvor. Jeg havde en lille Tarp med jeg skulle overnatte i. I roligt vejr ingen problemer, men med stigende vind i løbet af natten, gav det knapt den søvn jeg ventede…

Tidlig morgen trak jeg kajakken i vandet igen, med pandelampe og lanterne. Vejrudsigten sagde op til 12 m/s fra sydvest – altså lige på kysten let bag fra. Fri af den nordvendte miniklint jeg sov for foden af, kom bølgerne. Mine overvejelser ifht. sikkerhed gik på at hvis jeg holdt mig godt fri af brændingen, men ikke for langt fra land, kunne jeg hvis problemer altid komme ind til kysten. Jeg havde øvet både rul og selvredning (i roligt vand!), så jeg følte mig ganske tryg. Let overrasket over hvor store bølgerne egentlig var, gik de første 2 km dog ganske fint i mørket. Pludselig brækkede en bølge ned over mig og jeg vendte rundt. Rullede op for at blive overrasket over endnu en bølge og fløj ud af kajakken – damm. Efter 10 min forgæves forsøg på selvredning lykkedes det. Det var dog ganske umuligt af tømme kajakken for vand. Tung af vand lå kajakken lavt og der kom konstant nye bølger ind over kajakken. Pga. pålandsvinden nærmede jeg mig kysten… Hurtig beslutning – jeg surfer ind og tømmer kajakken. Det går ret let ind, men ud må jeg virkelig kæmpe. Fuld kraft ud for igen og igen at blive slynget/kastet ind… Faktisk ret sjovt, men gårsdagens rotur sad nok lidt i kroppen. Det lykkedes og jeg tænkte lidt på de kommende 40 km nok kommer til at kunne mærkes, de førte 10 km i god siddevind og pæne bølger.

Det går herefter stille og roligt, men i et øjebliks uopmærksomhed er jeg pludselig i brændingen igen. Det er blevet lyst, men lyset slukkes bræt da kajakken kastes rundt i en vild brænding. Igen er jeg på land. Igen ganske sjovt, men ikke det havde mest lyst til. Bølgerne havde desuden taget den ene halvdel af min reservepagaj og en drikkedunk… grr… Jeg kender rutinen nu er kun knap 15 min om at komme ud. Vinden er bestemt ikke aftaget om kommer nu mere lige fra siden end i starten hvor den var lidt bag fra. For at kompensere for afdriften roer jeg knap 45 vinkel i forhold til ro retningen og kræfterne er ikke prangende. Knap 5 timer om 15 km vidner lidt om den energi der er brugt. Selvfølgelig bliver jeg igen fanget i brændingen og wup står jeg igen på stranden. Jeg kaster håndklædet, knap så sjovt længere – ringer til Signe – men hvor er Langeland et udsted i forhold til mobil dækning… Får dog fat i hende og bliver hentet i Ristinge.

En pæn del klogere på mig selv og måske lidt mere udmyg over det kommende års udfordringer. Dels venter mere træning af udholdenhed og teknik, dels kan man jo ikke regne med at man kommer langt hvis lakridskonfekten bliver våd, reserve pagajen er væk, nattesøvnen kompromitteret og kræfterne lige så…

En sjov weekend er slut, meget meget klogere på mig selv og kajakken. Nu med en vild liste af småting der skal bedres. Desværre ingen billeder af dag 2 😞 men mon ikke jeg kommer tilbage til det sydlige Langeland en anden dag – måske i surfski kajak?

Om fredlassen

Jeg nyder bevægelse og betegner mig selv som Ultra-motionist. Jeg er uddannet fysioterapeut med en master i sundhedsfremme. Thurø¸ er mit udgangspunkt sammen med min kone og to piger samt den faste træningspartner Luna (Hund). Største oplevelser med sport er; første marathon i 1991, første Ironman '99, deltagelse ved Ironman Hawaii 2007, Grenå 6t - flere år (PR 79,991km), 3. og 1. plads Mors 100miles '09 og '13, Race Across America (cykel) '10, sejr DM 24t løb (224km) '11 og Trans Alpine Run. Mine bedste resultater er DM titel i 24h løb 2011, dansk rekord 100miles i 2013 (14t 49min) samt nordisk rekord på Triple Ironman distancen i 2016 (32t 34min). Jeg elsker at udfordre de fysiske grænser og nyder indtil videre den daglige træning.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *