Status oktober

Er fra 1. oktober gået i gang med at træne målrettet mod Danmark rundt 2020. Dem der har læst sidste opdatering, ved at jeg har lavet en facebook profil “Fredlassen Danmark Rundt kajak 2020“, her kan man følge træningen og forberedelser lidt mere ustruktureret. Her på siden vil der være månedlige opdateringer, oversigt over træningen samt vigtigste opsamlinger på erfaringer og tanker omkring Danmark Rundt.

Oktober måned fik jeg roet ca. 60 timer og knap 440 km. Takket være 3 meget intensive dage rundt om Fyn blev den måned med mest kajak roning i min “kajak karriere”… incl. løb og cykling rundede jeg 90 træningstimer, hvilket vi skal mere end 3 år tilbage før jeg kunne svinge mig op til noget tilsvarende.

Motivationen er virkelig høj. Jeg har sprunget et par planlagte ture over. Det er en del af planen at jeg ikke vil presse træning ind i vinteren, men lade lysten styre og gemme “de sure dage” til foråret hvor det kan give noget både fysisk og mentalt. Nedenfor billede af en fantastisk morgentur – morgentræning er virkelig fedt – også i kajak!

Jeg har ikke udført decidrede test, så jeg kan ikke med sikkerhed objektivt pege på om der er fremgang i formen. Et par vigtige elementer har jeg dog konstateret:
– Jeg kan sidde i kajakken flere timer uden at ryggen brokker sig, eller baller/fødder begynder at sove
– Jeg ror ture væsentlig hurtigere end sidste år – endda i en tungere kajak. Bl.a. Thurø rundt
– Ingen gener fra hænder eller skuldre. Kunne i foråret 2018 ikke ro mere end knap 30 km med wing pagaj før jeg fik ondt i højre håndled – det var der kun lige snerten af Fyn Rundt (245 km på 3 dage med wing pagaj)

Oktober:
Kajak: 61,5 timer, 437 km
Cykling: 17t, 500 km
Løb: 11t, 126 km

Om fredlassen

Jeg nyder bevægelse og betegner mig selv som Ultra-motionist. Jeg er uddannet fysioterapeut med en master i sundhedsfremme. Thurø¸ er mit udgangspunkt sammen med min kone og to piger samt den faste træningspartner Luna (Hund). Største oplevelser med sport er; første marathon i 1991, første Ironman '99, deltagelse ved Ironman Hawaii 2007, Grenå 6t - flere år (PR 79,991km), 3. og 1. plads Mors 100miles '09 og '13, Race Across America (cykel) '10, sejr DM 24t løb (224km) '11 og Trans Alpine Run. Mine bedste resultater er DM titel i 24h løb 2011, dansk rekord 100miles i 2013 (14t 49min) samt nordisk rekord på Triple Ironman distancen i 2016 (32t 34min). Jeg elsker at udfordre de fysiske grænser og nyder indtil videre den daglige træning.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *