Kajakroer? – Møn Rundt

Ved ikke hvad der skal til før at man for alvor føler sig som kajakroer? Her til morgen føler jeg mig som kajakroer. Er pænt smadret i hænder, skuldre og ryg/mave. Benene og bagdelen er også lidt medtaget af gårdsdagens Møn rundt. 81 km på knap 13 timer og en 3. plads ud af de 19 der stillede op – hvoraf kun 8 gennemførte, se resultater. Lidt refleksioner til sidst – er jeg nu kajakroer?

Sidste 2 meter inden det er slut!

Præmieoverrækkelse

 

 

 

 

 

 

Må indrømme at det var en af de hårdere dage. De første 40 km gik ellers flyvende. Vi lagde ud kl 5.00 fra Camping Mønbroen i Ulvsund og skulle finde en lille rende ved Nyord. Jeg lagde mig i 2. Gruppe, de to forreste (Fylkir, udgik og Anders, 1. pl.) var fra en anden verden, vildt man kan ro så hurtigt 80km. Jeg fandt først renden og vi kom ud på den anden siden hvor menuen var ca. 25 km medvind og gode bølger.

Mit valg af kajak (Zegul Bara) var et klogt valg i bølgerne, jeg surfede i hvert tilfælde fra de andre i gruppen og var 3’er da Mønsklint dukkede op. Her indhentede Ralf fra Lyngby mig. Der var virkelig smukt, måtte lige have et par billeder.

   

Vi fulgtes lidt inden jeg trak ind lidt før Klintholm, trængte virkelig til at komme ud og strække ben. Gennemsnitshastigheden sagde godt 9km/t – dejligt med medvind! Spiste og drak lidt. Vurderede at det var en fordel med kryds af Hjelm Bugt. Dagens dårligste valg. Der var måske 3 km at sparre ved at krydse i stedet for at gå lidt i bølge- og vindlæ ved kysten. Der var lovet medstrøm og jeg tænkte den var piece of cake, kun knap 30 km… Det var så dumt og jeg søgte mod en klint 10-12 km oppe i bugten, i stedet for fuld kryds. Roede 4 km/t og brugte værdifulde krafter. Baraen var, i modvinden, noget af en færge og jeg ønskede en slank og hurtig kajak. Tog en pause efter 3 timer, her så jeg pludselig Ralf. Han havde taget sig en lur ved Klintholm (noget bedre end at lægge sig ud i modvinden og kæmpe – note til en anden gang). I læ af klinter og skove cruisede vi med med 6 km/t op langs kysten helt inde, med max læ, så vi skulle sno os mellem badegæster og fiskere. Hvad man ikke gør for lidt læ 😜. Endelig når vi den sydvestlige spids af Møn ved Hårballehavn, håbet var lidt aftagende vind – men nej – der var budt ind til benhård roning. Vinden lige i snotten og ingen læ fra kysten. Ren nydelse.

Ved Hårballe insisterer Ralf på at dæmningen ved Bogø ligger inde på Falsters kyst – hmmm… Da han er meget overbevisende, går jeg med lidt, indtil mit ur siger jeg er 500m fra ideal linien og der er intet hul at se i “dæmningen” på Falsters kyst! Ralf fortsætter lidt inden han indser fejlen. Jeg håber de 100-150m jeg er kommet foran, kan give mig lidt ekstra. Jeg gir den gas i håbet om at sætte Ralf – det er jo en konkurrence. Han er bomstærk og kommer lynhurtigt op inden vi går under den rigtige dæmning til Bogø. Her er der stærk sidevind, og der skal roes en del for at kompensere og ikke drive ned i et lavtvandsområde vi er blevet advaret mod. Det lykkedes og pludselig tårner Mønbroen sig op foran og ruten knækker lidt så vi får sidemedvind det sidste stykke. Vi ror til – ingen vil give sig. Jeg kommer lidt ud og får et par rigtig gode surf, tror pludselig på det. Men ak, Ralf sætter turbo og flyver fra mig på de sidste 3-500m. Velfortjent, han var virkelig hård – tillykke. Vi bliver klappet i mål og der er en fatastisk stemning på pladsen.

Carsten og Charlotte, arrangørerne, fortjener den største applaus for et kæmpe arbejde med løbet, og for et koncept med hygge og kammeratlighed som jeg også kender fra ultraløbverdenen. Så godt. Et bad, Chili con Carne, et par øl, klappen de sidste ind, præmieoverrækkelse og godnat! Et fantastisk race, men i højere grad en smuk tur i godt selskab.

Møn Rundt anbefales ***** ud af 5.

Ting jeg tager med mig:

Slidmærker i begge sider – tegn på god teknik?

 • Jeg føler mig nu som kajakroer – er mentalt klar til at konkurrere igen – efter 2 års fravær! Mega fedt!
 • Jeg har lyst til at træne igen
 • Kajak har mange elementer, en kombinationen af teknisk kunnen, styrke, udholdenhed, naturoplevelse, fællesskab og teknisk nørderi – det er fantastisk!
 • Jeg føler udholdenheden er med mig videre fra Tri og ultraløb
 • Teknisk, kan jeg blive bedre – men føler mig godt på vej:
  • Balance, ok men tror det er godt med suplering i kapkajak,
  • Der skal surfes lidt (det er så fedt), men det gik super
  • Rotaget – fedt hvis jeg kunne få lidt feedback på nuværende stil, inden den sidder fast
 • Taktisk kan jeg forberede mig langt bedre – der nævnes Hjelm Bugt, brug af GPS way points
 • Udstyrkajak valg, pagaj, kajak, placering af udstyr…

Nu er det sommerferie – så må vi ses hvad fremtiden byder…

Lidt billeder før og efter:
      

Om fredlassen

Jeg nyder bevægelse og betegner mig selv som Ultra-motionist. Jeg er uddannet fysioterapeut med en master i sundhedsfremme. Thurø¸ er mit udgangspunkt sammen med min kone og to piger samt den faste træningspartner Luna (Hund). Største oplevelser med sport er; første marathon i 1991, første Ironman '99, deltagelse ved Ironman Hawaii 2007, Grenå 6t - flere år (PR 79,991km), 3. og 1. plads Mors 100miles '09 og '13, Race Across America (cykel) '10, sejr DM 24t løb (224km) '11 og Trans Alpine Run. Mine bedste resultater er DM titel i 24h løb 2011, dansk rekord 100miles i 2013 (14t 49min) samt nordisk rekord på Triple Ironman distancen i 2016 (32t 34min). Jeg elsker at udfordre de fysiske grænser og nyder indtil videre den daglige træning.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *